Az Egyesület céljai

Magyar Váll- és könyöksebészek egyesület céljaiA Magyar Váll- és Könyöksebészek egyesülete – a külföldi társszervezetekhez hasonlóan – azzal a céllal jött létre, hogy összefogja Magyarországon a váll- és könyöksebészettel foglalkozó szakembereket.

Nevével ellentétben azonban hangsúlyosan nem kizárólag sebészeket szólítunk meg, szándékaink szerint a váll- és könyökizület gyógyításában résztvevő összes szakma (ortopédia, traumatológia, radiológia, rheumatológia, gyógytornászok, stb.) számára szeretnénk háttérszervezetül szolgálni.

Ennek érdekében egyesületünk rendszeresen tart összejöveteleket: évente 3-4 alkalommal forgó rendszerben, tagjaink által szervezett ülések keretében összegyűlünk az ország valamely pontján és a házigazda által elővezetve, egy-egy aktuális témáról tartunk beszámolókat egymásnak, kötetlen légkörben. Ezen összejövetelek során alkalom nyílik a saját tapasztalatok cseréjére, a modern trendek megvitatására, nehezebb esetek konzulátciójára, valamint az egyesülettel kapcsolatos aktuális kérdések megvitatására is. Emellett 2013. óta évente egy alkalommal nagyobb szabású továbbképző kurzust is tartunk, melyen az egyesület tagjainak aktív részvételével igyekszünk a váll- és könyökgyógyítás aktuális kérdéseit megtárgyalni, és tudásunkat workshopok, élő műtétek segítségével továbbadni.

Tevékenységünk fontos része ennek a honlapnak a működtetése is, melynek segítségével az érdeklődők széles köréhez jutunk el, és reményeink szerint értékes, a mindennapok gyakorlatában is könnyen hasznosítható információkat nyújtunk mind szakemberek, mind betegek számára. Egyesületi tagjaink pedig a honlaphoz kapott jelszó segítségével tudnak egymással zárt körben konzultálni.